Tonijnsalade
- 3 blikjes tonijn in olie
- Potje zwarte olijven gesneden
- Gedroogde tomaten in kruidenolie
- Haricots verts bv van bonduel
- Dun gesneden rode ui
- Kappertjes
Door elkaar husselen met mayonaise en Blueband potje finesse (creme fraiche). Van beide bijvoorbeeld 1 eetlepel.
Champignonsalade (ongeveer voor 4 personen)
- 250 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- Kleine ui
- Mayonaise
- Peterselie
- Ongeveer 60 gram gekookte ham
- Citroen
Champignons in kokend water met citroensap ongeveer 4 minuutjes koken en laten uitlekken. Knoflook uitpersen en de ui fijn snijden. Ham in smalle reepjes. Peterselie knippen.
Alles mengen en op warme toast serveren.
Hammousse
- Halve komkommer
- 2 el suiker
- 5 el wittewijnazijn
- 100 gr achterham
- 1 bakje zuivelspread bieslook light (150g)
- Staafmixer of keukenmachine
Met kaasschaaf dunne lange repen schaven van de komkommer. Bestrooi repen met 2 theelepels zout en laten uitlekken in een zeef (half uurtje). Suiker oplossen in de azijn en laten afkoelen.
Komkommer afspoelen en voorzichtig uitknijpen en dan in de afgekoelde azijn scheppen.
Achterham in reepjes snijden en iets achterhouden voor de garnering. Rest met de zuivelspread in de keukenmachine pureren en op smaak maken met wat zout en peper.
In glaasjes scheppen met eventueel een ijsbolletjestang en enkele sliertjes komkommer erop leggen en stukjes ham
Lekker als amuse of met knapperig stokbrood